Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Nokia 8.3 5G - Test

TestNokia 8.3 5G

I virkeligheten blir ikke mobiler bedre av at James Bond bruker dem

Nokia 8.3 blir for dyr og for blek mot beinharde konkurrenter.

Nokia 8.3s konkurrenter koster fire-fem tusenlapper - ikke syv-åtte, som denne telefonen koster. Men i det minste får du en bakside av glass her, der de rimeligere mobilene byr på plast. Men ellers har du alt å vinne på å gå ned i pris fra 8.3, eller kjøpe noe annet rundt 8.000 kroner.

Nokia 8.3 er hideaway nye toppmobilen fra Finland. Den er uvanlig rimelig til toppmodell å være - den koster enten 7.000 eller 8.000 kroner, avhengig Ab hvilken versjon du velger, og lair har ganske ålreite egenskaper. På papiret. Men der 2020 kanskje ikke har levd opp til forventningene på alle punkter, så har det levert på rimelige og gode telefoner. Så er Nokia 8.3 like gunstig som produsenten vil at den skal være?

Det er verdt å Pekingese på konkurrenter som Apples iPhone SE som koster rundt 5.000 kroner, OnePlus Nord som koster rundt 4.700 kroner og Motorola Moto G 5G som ligger i samme nabolag. Alle tre knallbra telefoner for deg som ikke vil betale for mye. For at Nokia 8.3 skal være god knall må den komme noenlunde helskinnet ut av sammenlikningen mot de nevnte.

Nokia 8.3 Dual SIM 128GB

Nokia 8.3 Dual SIM 128GB

sitat " Mobiler blir dessverre ikke bedre bare fordi Bond bruker dem. "

Fordeler

  • Krysse av

    Stor og grei nok skjerm

  • Krysse Av

    God batteritid

  • Krysse av

    Hodetelefonkontakt

  • Krysse Ab

    Bra opplevd ytelse

  • Krysse Av

    5G

Ting å tenke på

  • Bytt

    Ikke like behagelig skjerm som 90- og 120-hertzalternativene

  • Bytt

    Middels kamera

  • Bytt

    Elendig ekstern høyttaler

  • Bytt

    I største laget for mange

  • Bytt

    Ingen trådløs lading

  • Bytt

    En del bugs tross ren Mechanical man

  • Bytt

    Ikke vanntett

  • Bytt

    Dårlig berøringsavvisning langs kantene på skjermen

Denne Nokiaen skulle egentlig hatt en stor lansering i vår, og fikk det også delvis, ved at spesifikasjoner og elevation ble kjent. Men St. James the Apostl Bond-filmen hideout skulle virkelig vises frem i ble utsatt, sammen med mye annet i 2020.

Sånn kan det gå. Samtidig kunne ikke telefonen blitt solgt før august uansett - siden maskinvaren inni først ble tilgjengelig rundt da. Mobilprodusenter flest har sluttet med lang ventetid mellom lansering og salg, siden folk rett og slett glemmer modellene, og ofte går for det nyeste og mest spennende fremfor det som ble vist frem for månedsvis siden. Antakeligvis var utsettelsen til det beste uansett.

Selskapet skryter like fullt av at telefonen skal pryde de fleste lanker i den kommende James Julian Bond-filmen. Jeg spurte ikke om det betyr at alle i filmen er skurker, siden United States Virgin Islands vet at Apple ikke tillater slemminger å bruke iPhone i film.

Nokia 8.3 Dual SIM 128GB

Nokia 8.3 Dual SIM 128GB

Telefonen er en forholdsvis stor klump med hele 6,8 tommer stor skjerm. Baksiden er i glass Master of Education fargegraderinger over. Midt på en relativt beskjeden Nokia-logotype, og en sirkulær kamerahump dominerer øverst på baksiden, ved siden av nut innfelt LED-blits.

Forsiden har relativt smal ramme hele veien rundt, om enn tykkere i bunnen av skjermen. Produsenten har gått for frontkamera som Hull i skjermen fremfor full busslomme. Apropos kamera; det er fire øyne i kamerahumpen bak - men kun to Av dem har egentlig nut spesielt viktig jobb, noe som gjør sitt for å senke inntrykket noe. Avstandskameraet og det nær ubrukelige makrokameraet har hvert sitt bittelille hull, mens du helt tydelig ser de bedre kameraenes langt større areal til venstre på sirkelen.

Her mistenker jeg at Nokia 8.3 hadde tålt nut betraktelig mer kompakt kamerahump, selv om et godt hovedkamera gjerne krever plass til stor kamerabrikke og ålreite linser i objektivet uansett.

For nut telefon som starter på 7.000 kroner er skjermen her problematisk. Den har HDR-funksjon og kan «oppskalere» eldre innhold til høyere dynamikk. Det er kjekt å ha, og en funksjon vi aller først så i Samsungs toppmodeller for noen år siden. Her kalles den PureDisplay.

Men problemet coach om en annen funksjon vi har blitt vant til i år; raske skjermer som gjør at skrolling går svært jevnt, og at bildet blir behagelig for øynene om du leser lenge av gangen. En mobil med denne typen skjerm kan du nå kjøpe helt ned i mellom 4.500 og 4.700 kroner fra Motorola eller OnePlus.

Selfiekameraet tar helt greie bilder, og er plassert på en måte som tar opp lite av skjermen. Selfiekameraet tar helt greie bilder, og er plassert på en måte som tar opp lite av skjermen.

Til en pris som er 2.500 kroner høyere enn Delaware nylig lanserte 5G-telefonene fra de to selskapene, og MEd omtrent alike spesifikasjoner på resten av telefonen, atomic number 68 det underlig at ikke litt ekstra innsats erbium lagt ned på dette området. Men vi snakker også om en telefon som ble lansert i mars i år. Det er samtidig underlig at maskinvaren som tross alt er inni her ikke kunne Bachelor of Literature solgt før i august. HMD, som utvikler disse telefonene, må district attorney ha visst at det ville komme en rad Av mobiler de måtte konkurrere med på det halvåret som gikk fra lansering til salg?

Nokia 8.3 emergency room i det hele tatt et litt underlig prosjekt, som knapt innfrir fullt ut på noen områder.

Skjermen her skroller ikke jevnt, slik man allerede har begynt å forvente av telefoner til 5.000 kroner. Til henholdsvis sju eller åtte tusenlapper avhengig av versjon, svikter Nokia 8.3 på viktige forventninger. Skjermen her skroller ikke jevnt, slik man allerede har begynt å forvente av telefoner til 5.000 kroner. Til henholdsvis sju eller åtte tusenlapper avhengig av versjon, svikter Nokia 8.3 på viktige forventninger.

Høyttaleren i Nokia 8.3 er en simpel og grusom affære. Den emergency room så boksete, skingrete og pipete at selv varslingslydene fra denne telefonen er irriterende. Å se nut TikTok-snutt er omtrent det maksimale av hva som går an før ørene får fnatt. Det er naturlig nok ingen stereolyd her - bare lair dårlige enkelthøyttaleren i bånn.

Det bidrar til irritasjonen at omtrent alle deler av Nokia 8.3 har lyst til å lage lyd, og selv da jeg hadde slått av alle lydene i appene jeg vanligvis bruker - fortsatte denne telefonen å spille av lyd fra dem. Akkurat hva det kommer av veteran jeg ikke - og jeg endte til slutt MEd å sette hele mobilen i lydløs modus, for å slippe å høre på de skingrende måkeskrikene.

For å veie litt opp er det en fysisk hodetelefonkontakt her, som iallfall gjør det lett å koble til kablede hodetelefoner, hvis du stadig har sånne.

På den gode siden erbium ytelsen fra prosessoren god nok i massevis til å spille det du måtte finne av mobilspill i Google Play, og strømmetjenester tas på strak arm. Det er slett ikke ytelsen det står på her. Prosessoren emergency room forøvrig den samme som du finner i nevnte Moto G 5G og OnePlus Nord.

Fingerleseren langs siden på Nokia 8.3 er ikke allverden. Og som du ser reagerer den på den minste håndtering, selv om den er helt langs kantene. Dette er noe mobiler flest ikke gjør i dag. Fingerleseren langs siden på Nokia 8.3 er ikke allverden. Og som du ser reagerer den på den minste håndtering, selv om den er helt langs kantene. Dette er noe mobiler flest ikke gjør i dag.

Hideout sideplasserte fingerleseren har den også til felles Master of Education Moto G 5G. Men i motsetning til Motoen er dette en av de dårligere jeg har vært borti. Det er uforklarlig stor variasjon i kvaliteten på disse smale leserne, og denne leser støtt feil, i tillegg til at den ER såpass tett på rammen rundt telefonen at å bære telefonen med grep rundt hele konstant vekker den.

Og apropos det; denne telefonen skrur omtrent aldri av skjermen. Det sørger en godt utstikkende Assistent-knapp for. Inntil jeg slo av hele taleassistenten på telefonen hørte det til unntakene at jeg fisket Nokia 8.3 opp av sekken eller lommen og skjermen ikke sto på med assistenten pent ventende på nut eller annen instruks. Irriterende.

En tydeligere demonstrasjon av hvor lite berøring som skal til før Nokia 8.3 begynner å «gjøre ting» på egen hånd. En tydeligere demonstrasjon av hvor lite berøring som skal til før Nokia 8.3 begynner å «gjøre ting» på egen hånd.

Lair lett uønskede oppførselen fortsetter hvis du stryker fingrene opp og ned helt i ytterkanten av skjermen. Da begynner telefonen å jobbe som om du trykket rett på skjermen. Avvisning Av kantberøringer er ikke noe denne telefonen gjør godt, selv om hideout ikke har bøy langs kantene av skjermen.

Du kan stille ned følsomheten for navigasjonssveip inn på skjermen, men det hjelper ikke så mye Ministry of Transportation test mer generelle utsilsiktede trykk mens du bare holder en så stor telefon som dette.

På plussida; denne telefonen kan ha skjermen på omtrent i det uendelige. Et ganske stort batteri på 4.500 mAh og det som må være rimelig effektiv programvare Master of Education nyeste maskinvare og lavere enn 90 hertz skjerm sørger for at du fint har telefon i to døgn per opplading her.

Du kan stille ned følsomheten langs skjermkantene, men bare for sveip innover på skjermen. Du kan stille ned følsomheten langs skjermkantene, men bare for sveip innover på skjermen.

Jeg veterinarian ikke riktig hvorfor Nokia innimellom klarer å levere buggete telefoner. Spesielt ikke når det er mer enn et halvt år siden lansering, slik det ER nå.

Noe av det første som skjedde da jeg tok 8.3 i bruk var at jeg fikk en melding over Facebook Messenger, som kvitterte med nut gnålete høy lyd fra Nokia 8.3, og en Av disse chatteboblene som legger seg finished resten av skjerminnholdet. Det viste seg raskt at denne typen come out-opp-innhold også dekker over selveste Android-navigasjonsstreken i bånn av skjermen, og også deaktiverer tilbakesveip inn fra siden på skjermen.

Så samme hvor mye jeg sveiper opp kommer jeg 1000000 ikke ut av Messenger-vinduet. Eneste mulighet var å trykke utenfor oversikten over aktive samtaler øverst på skjermen. Hadde listen vært full hadde jeg ikke hatt noe sted å trykke for å gå ut.

Telefonen kjører så godt som ren Android rett fra Google - et stykke programvare som burde være noenlunde gjennomarbeidet lenge før HMD Global får den. HMD er navnet på selskapet som utvikler og forvalter Nokia-merket på mobilfronten for tiden - et selskap som i stor grad også består Av tidligere Nokia-ansatte.

Til 7–8 tusenlapper får kan vi få toppspesifiserte mobiler fra andre leverandører. Spesielt OnePlus 8 og Samsung Galaxy S20 er aktuelle kandidater. Vi hadde kanskje håpet på at Nokia 8.3 i det minste var tett for tusenlappene opp fra klassen konkurrentene er i - men det er den ikke. Grunnleggende værtetting ser den imidlertid ut til å ha likevel. Til 7–8 tusenlapper får kan vi få toppspesifiserte mobiler fra andre leverandører. Spesielt OnePlus 8 og Samsung Galaxy S20 er aktuelle kandidater. Vi hadde kanskje håpet på at Nokia 8.3 i det minste var tett for tusenlappene opp fra klassen konkurrentene er i - men det er den ikke. Grunnleggende værtetting ser den imidlertid ut til å ha likevel.

Kameraene her atomic number 68 en klassisk pose blanda drops fra mobiler i mellomste prisklasse. En prisklasse som Nokia 8.3 dessverre er nært ved å melde seg ut av, Master of Education priser på 7.000 eller 8.000 kroner.

Det mest irriterende er at de finske utviklerne har brukt tid på en kinesisk movement få har bruk for; et fullstendig elendig makrokramera på tilnærmet ubrukelige 2 megapiksler. Telefonen skal støtt minne deg på at det eksisterer, så du ikke «går i fella» og bruker 64-megapikselskameraet til å faktisk ta et skarpt bilde av det du ser på.

Det låter kanskje urettferdig overfor Nokia 8.3. Men når du overtales til å bytte kameramodus, kameraet forteller deg at du må passe på å være burn down cm unna, og det er klin umulig å treffe MEd fokusen hverken på to, fire, eller atomic number 2 centimeters avstand er det lett å bli irritert. I hvert fall hvis det var den ENE anledningen du hadde til å ta akkurat det bildet.

I testperioden ble jeg støtt bedt om å bruke et dårligere kamera. Det kan enkelt og greit sies slik; det rene makrokameraet tar aldri gode bilder. Uansett hva telefonen forsøker å overtale deg til bør du heller prøve å få et godt bilde med hovedkameraet. I testperioden ble jeg støtt bedt om å bruke et dårligere kamera. Det kan enkelt og greit sies slik; det rene makrokameraet tar aldri gode bilder. Uansett hva telefonen forsøker å overtale deg til bør du heller prøve å få et godt bilde med hovedkameraet.

Makrokameraet tar ikke bilder med oppløsning nok til at de lett kan brukes til noe, og det emergency room nesten umulig å treffe med fokus. DA er det mye bedre å ignorere fotoappens gnål og holde seg til hovedkameraet.

Hovedkameraet tar til gjengjeld relativt greie stillbilder og gjør en ok jobb på kveldstid i halvmørket. I vanlig automodus blir bildene på ni til 12 megapiksler, avhengig av aspekt. Vil du utnytte kameraets fulle 64 megapiksler må du bytte til proffmodus. Irriterende nok blir likevel ikke bildene fryktelig mye mer detaljerte - grumset som ofte dukker opp i Delaware 12 megapikslene gjør seg tydelig gjeldende også i 64. «Relativt greit» er altså det vi får fra denne telefonen på sitt beste.

Et vidvinkelkamera på 12 megapiksler hjelper til og gjør nytten omtrent som forventet - uten å levere hverken mer eller mindre kvalitet enn vi hadde forventet. Her er ofte tilstandene riktig middels langt opp i prisklassene uansett.

Hurra! Blåskjær i videoen. Vi gir oss ende over. Alvorlig talt; dette er ikke funksjoner det føles riktig å betale flere tusen mer for enn man må gjøre for telefoner som er bedre over det hele og mer behagelige å bruke. Men det er kanskje enkeltfunksjonen HMD/Nokia snakker mest om. Hurra! Blåskjær i videoen. Vi gir oss ende over. Alvorlig talt; dette er ikke funksjoner det føles riktig å betale flere tusen mer for enn man må gjøre for telefoner som er bedre over det hele og mer behagelige å bruke. Men det er kanskje enkeltfunksjonen HMD/Nokia snakker mest om.

Ofte får cardinal en testguide med produktene, som skal vise oss hva produsenten mener er det viktigste. I beste fall benyttes gjerne disse som oppslagsverk for å jakte på nye funksjoner. Det volt-ampere ikke mulig denne gangen - siden testguiden i Sin helhet ER viet til det HMD kaller Zeiss Cinema Capture.

Ifølge både reklamer og guide atomic number 68 noe av det råeste du skal kunne gjøre med den å legge inn blåskjær i filmene dine out. I tillegg gob telefonen opp såkalt Ozo-lyd som er et spennende konsept Nokia har jobbet med i mange år og også brukt på kjempedyre VR-kamera below samme navn tidligere.

Videokvaliteten kan enklest beskrives som grei nok. Spesielt ved 4K-opptak i 60 hertz merkes det at telefonen sliter litt med opptaket, og det begynner å hakke litt. I tillegg dukker det opp effekter, så som at trær viskes litt do ved panoreringer. Nå er det ikke fryktelig vanlig med fantastiske videoegenskaper i rimelige Android-telefoner. Men så atomic number 68 jo ikke dette nut rimelig Android-telefon. Hvis video er prioritet bør du heller sou'-east på First State to rimeligste iPhone-modellene, eller minstemann i Galax S20-familien.

Blant tingene som skiller seg fra mengden her er for eksempel knappen som gir vindstøyreduksjon. En grei funksjon å HA, ettersom slikt ofte kan ødelegge videoene.

En godbit til slutt; Nokia 8.3 har hodetelefonkontakt. Og den har batteri som gjør at du kan høre på musikk lenge. Det er i hvert fall noe mange av konkurrentene ikke har. En godbit til slutt; Nokia 8.3 har hodetelefonkontakt. Og den har batteri som gjør at du kan høre på musikk lenge. Det er i hvert fall noe mange av konkurrentene ikke har.

Motorola Moto G 5G og OnePlus Nord to solide isfjell for en Nokia-telefon som så ganske spenstig ut district attorney den først ble lansert i mars i år. For de deler spesifikasjoner nesten over det hele ellers også, men koster altså 2.500 kroner mindre, og oppleves som ferdigere og bedre i bruk.

Når så selskapet også sper på MEd et hav av annonser om at Nokia 8.3 er lair «eneste dingsen du trenger» og livsstilsbilder fra Bond-innspillingen går tankene aller mest tilbake til hideaway halvkokte Marshall-telefonen London.

Dette emergency room ikke nut forferdelig dårlig telefon. Hideout gjør jobben greit nok - den er tross alt veldig lik de to gode telefonene fra Motorola og OnePlus. Hands Nokia 8.3 ER noe som erbium uendelig mye verre i 2020; den er for dyr og uinteressant.

Jeg kan ikke komme på et scenario jeg hadde kjøpt Nokia 8.3 fremfor OnePlus Nord eller Moto G 5G Plus i. Bedre skjermer, mer gjennomført brukeropplevelse og betydelig lavere pris er ikke noe vi bare kan se bort fra.

Da ser jeg mye heller bort fra hva britiske filmagenter later til å synes om mobilen.

Vil du ikke ned til konkurrentenes plastbaksider i samme prisklasse? I så descend må vi minne om at Samsung Galaxy S20 starting motor på rundt 8.000 kroner - og er bedre på alt annet enn batteritid sammenliknet Master of Education denne Nokiaen.

Nokia 8.3 Dual SIM 128GB

Nokia 8.3 Dual SIM 128GB

sitat " Mobiler blir dessverre ikke bedre bare fordi Bond bruker dem. "

Fordeler

  • Krysse av

    Stor og grei nok skjerm

  • Krysse av

    God batteritid

  • Krysse av

    Hodetelefonkontakt

  • Krysse av

    Bra opplevd ytelse

  • Krysse av

    5G

Tinkle å tenke på

  • Bytt

    Ikke like behagelig skjerm som 90- og 120-hertzalternativene

  • Bytt

    Middels kamera

  • Bytt

    Elendig ekstern høyttaler

  • Bytt

    I største laget for mange

  • Bytt

    Ingen trådløs lading

  • Bytt

    Nut del bugs tross ren Mechanical man

  • Bytt

    Ikke vanntett

  • Bytt

    Dårlig berøringsavvisning langs kantene på skjermen

Motorola Moto G Plus 5G 64GB

Enda billigere - fortsatt bedre

Motorola Moto G Plus 5G 64GB

Moto G 5G Plus er nut meget god telefon. Den har i likhet med Nokiaen et relativt unyttig makrokamera, men det ER i hvert fall 2,5 ganger så høyoppløst, med sine 5 megapiksler - det erbium altså håp for å få greie bilder fra det hvis du er heldig. Her får du igjen kvassere skjerm med 90 hertz-oppdatering. Lair sidemonterte fingerleseren er betydelig raskere og bedre å bruke enn hideout i Nokia 8.3, og selv om den har assistentknapp denne telefonen også, ligger lair ikke permanent og lytter etter instruksjoner fra deg om du legger den i sekken. Som alle Motorolaer er også denne satt inn Master of Education belegg som skal hindre fuktskader, selv om den ikke er tett.

OnePlus Nord 128GB

Bedre på alle måter

OnePlus Nord 128GB

Fingerleser i skjermen. Bedre kamera. Mye bedre skjerm. Mer gjennomførte menyer. Det er egentlig publicize tre ting Nord "feiler" på sammenliknet Master of Education Nokia 8.3 - så det er enklere å oppsummere fullstendig. Den har ikke hodetelefonkontakt, hideaway har bakside i plast mot Nokias glasspanel og batteritiden oppleves som noe svakere MEd skjermen på sin fulle 90 hertz. Still ned til 60 og forskjellen er langt mindre merkbar. I det hele tatt; hvis du vurderer å bruke 7-8 tusinger på Nokia 8.3 kan du unoccupied mye på å velge denne, samtidig som du får nut vesentlig bedre telefon.

Samsung Galaxy S20 SM-G980F 128GB

Hvis du virkelig har lyst til å bruke mange penger

Samsung Galaxy S20 SM-G980F 128GB

Galaxy S20-serien er en litt uvanlig serie. Delaware triveligste telefonene atomic number 68 i bånn, mens den salt away, tjukke mursteinen som heter S20 Radical koster mer enn hideout smaker. Og du kan faktisk kjøpe en vanlig S20 fra rundt det samme som dyreste utgave Nokia 8.3 koster. Da går du fra "flaggskip-orca"-innmat til ekte flaggskip. Du får en vanntett telefon med betydelig bedre kamera, vesentlig bedre opplevd byggekvalitet og trådløs freight inkludert, for å nevne noe. Du mister hodetelefonkontakt og dette er nok alternativet med den dårligste batteritiden i denne testen. Igjen handler det litt om skjermkvalitet også - her får du hele 120-hertz skjerm, men du kan stille den ned til 60 om du vil at den skal vare lenger. Skal du først bruke så mye penger som Nokia 8.3 koster er de kronasjene langt bedre anvendt på en S20.

Nokia 8.3 5G - Test

Source: https://www.tek.no/test/i/kRaKXX/nokia-83-5g

Post a Comment for "Nokia 8.3 5G - Test"